Programa Primer

El Programa Primer respon a un dels grans reptes del Govern de la Generalitat de Catalunya: impulsar una emprenedoria territorial d’empreses basades en la innovació i la tecnologia que ampliï a tot Catalunya l’efecte del hub tecnològic de Barcelona de concentració d’empreses emergents. Amb aquesta voluntat, promou i incentiva la participació d’entitats representatives de tot el territori, per tal d’assolir un creixement més sostenible i sense desigualtats territorials.

L’objectiu principal del Programa Primer de preacceleració és impulsar arreu de Catalunya la creació d‘startups basades en oportunitats i fortaleses del territori, per aconseguir una Catalunya més competitiva i territorialment equilibrada.

El Primer 2023 ha obert la convocatòria de subvencions públiques a les entitats per tal que puguin fer la seva sol·licitud (fins al 31 gener, 15 hores). El programa ofereix suport a les persones emprenedores mitjançant el finançament de programes de formació i mentoria que impulsin la creació i creixement d’empreses basades en la innovació, la tecnologia i nous models de negoci.

Enguany el Departament d’Empresa i Treball destina 1,6 milions d’euros al Programa Primer, un increment d’un 50% respecte al 2022.

Menú