L’estabilitat ha marcat la tendència de l’atur durant el febrer al Pla de l’Estany

L’estabilitat ha marcat la tendència de l’atur durant el febrer al Pla de l’Estany. Tant és així que segons l’Observatori del Treball de la Generalitat el mes s’ha acabat tancant exactament amb el mateix nombre de persones sense feina que el mes passat, concretament 1.033.

Aquesta xifra suposa un increment de l’1,18% respecte al nombre d’aturats de fa un any. Els números verds són presents al sector econòmic predominant a la comarca que són els serveis. Tanquen febrer amb 724 persones sense feina, dotze menys que el gener. En canvi pugen la resta de sectors, essent la indústria la que més ho fa numèricament amb set aturats mes. Per edats, el comportament de la desocupació ha estat irregular i per exemple les franges situades per sota dels 29 anys presenten totes algun increment però en canvi la de 30 a 34 anys i la de 35 a 39 anys registren retrocessos remarcables. Entre totes dues sumen 30 aturats menys que el mes passat.

A nivell municipal, fins a cinc pobles del Pla de l’Estany han empitjorat les seves dades pel que fa a ocupació durant aquest mes de febrer i només tres aconsegueixen millorar-les. El que passa és que la reducció de l’atur a la capital, Banyoles, ha estat important. Del gener al febrer, la ciutat ha passat de 719 a 701 persones sense feina, un 2,5% menys. També baixen, en menor mesura, Camós i Palol de Revardit. Entres els pobles on creix l’atur destaca Porqueres, que ha passat de 106 a 116 persones desocupades, un 9,43% més. També puja en cinc persones a Cornellà del Terri, i ho fa en quatre persones a Serinyà. De forma més imperceptible també repunta l’atur a Crespià i Fontcoberta. Vilademuls, Sant Miquel de Campmajor i Esponellà són els tres municipis on no hi ha variació respecte el gener.

Font: Banyoles TV

Menú