L’atur al Pla de l’Estany repunta lleugerament al març, tancant un primer trimestre de certa estabilitat

L’atur es manté força estable al Pla de l’Estany durant el primer trimestre de l’any, amb una lleugera pujada registrada aquest mes de març després d’un mes de febrer d’estancament de les dades. Concretament, segons dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat, avui dia hi ha 1.043 persones sense feina, deu més que a finals de febrer i 11 més que ara fa un any (+1,07%). Al gener i al febrer, la xifra va ser de 1.033 persones a l’atur, amb un lleuger increment de 13 persones respecte a finals de l’any passat.

El repunt d’aquest març s’ha focalitzat principalment en els homes (+8), i ha estat repartit en diferents franges d’edat, amb un increment més gran en la franja de 35 a 39 anys. El sector serveis continua essent el que acumula més persones sense feina (718), seguit de molt lluny de la indústria (177) i la construcció (69). De les persones que hi ha actualment a l’atur, 607 tenen estudis secundaris, 363 s’han incorporat en els últims tres mesos, i 223 persones fa més de dos anys que busquen feina.

Per municipis, curiosament Banyoles ha reduït aquest mes el nombre de persones a l’atur (-3), mentre que l’increment registrat es deu a altres municipis com Cornellà del Terri (+8), Fontcoberta (+5), o Palol de Revardit (+2) i Porqueres (+2). A Camós, Vilademuls i Sant Miquel de Campmajor, les persones sense feina han baixat, i a la resta de municipis s’han mantingut.

Font: Ràdio Banyoles

Menú