El Pla de l’Estany tanca 2023 amb la xifra més baixa d’aturats per un desembre dels últims 17 anys

El Pla de l’Estany ha tancat el 2023 amb una millora de les dades referents a l’ocupació. Ha estat una de les vuit comarques catalanes on l’atur ha baixat durant el mes de desembre.  Ho ha fet en un 1,5% deixant la xifra de desocupats en les 986 persones. Són 34 menys que l’any passat i de fet, suposen el nombre d’aturats més baix per un mes de desembre dels darrers 16 anys.

Pel que fa a les dades actuals, la comarca té registrats 442 homes i 544 dones sense feina i pràcticament totes les franges d’edats presenten millors dades que ara fa un any. Només el col·lectiu de 20 a 24 anys i el de majors de 64 anys superen l’atur del desembre del 2022. Cenyint-nos a les dades d’aquest desembre, els números verds han marcat la tendència amb les franges de 55 a 59 anys i de menors de 20 anys com les que més han vist reduït l’atur. El contrapunt el posa la franja de 45 a 49 anys on el desembre ha acabat amb 6 desocupats més que els que hi havia al novembre.

Per sectors econòmics, els serveis i l’agricultura presenten tres aturats menys que el mes anterior i en canvi la construcció guanya tres nous aturats. El canvi més notori és en la indústria on es passa de 170 a 162 persones sense feina. Per acabar, a nivell municipal, Banyoles marca la tendència de la comarca presentant una xifra de 680 persones sense feina, 15 menys que al novembre. Com passa amb la comarca, la capital presenta la xifra més baixa dels últims anys en un mes de desembre. Tret de Banyoles, la resta de municipis registren canvis poc rellevants. Només dos empitjoren les dades de novembre, especialment Porqueres que ha guanyat 9 aturats. L’altre és Camós, que passa de 21 a 23 persones sense feina.

Font: plaestanydigita.cat

Menú