El bernat és aquí!

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) conjuntament amb el Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, les Diputacions de Girona i Barcelona i el Parc Agrari del Baix Llobregat han iniciat una campanya on es demana la col·laboració ciutadana per combatre la plaga del bernat marbrejat. Aquesta campanya es basa en l’adequada identificació de l’espècie, la col·laboració en la localització dels bernats identificats i la seva eliminació.

Halyomorpha halys (Stål) és un insecte hemípter originari del continent asiàtic. És molt polífag i causa danys econòmics en nombrosos cultius i també viu sobre moltes espècies d’arbres i arbustos ornamentals plantats en els espais verd urbans.

Té la particularitat d’entrar a les edificacions per passar-hi l’hivern, de manera que pot trobar-se a les cases en grans quantitats causant molèsties als veïns. És molt important conèixer bé tant la seva morfologia com la seva biologia per no confondre’l amb els bernats autòctons i per saber com controlar les seves poblacions en tots els ambients en que es desenvolupa.

Per més informació: www.elbernatesaqui.cat

Menú