7 productes elaborats al Pla de l’Estany han estat distingits amb el Premi de la 5ª Edició de Girona Excel·lent – Segell de Qualitat Agroalimentària.

La Diputació de Girona ha presentat aquest dimarts els guanyadors de la cinquena edició de Girona Excel·lent, un segell distintiu creat el 2014 amb l’objectiu de donar suport al sector agroalimentari de la demarcació i difondre’n els productes. En total, s’han reconegut per la seva gran qualitat 116 productes elaborats per 70 empreses de les comarques gironines; entre ells, set productes elaborats al Pla de l’Estany.

D’una banda, en la categoria de fruits secs, dins el sector agroalimentari de les nous, s’ha distingit les Nous Can Llavanera, de Can Llavanera de Crespià. En l’apartat de làctics, dins l’especialitat de formatge de cabra de pasta tova de quallada mixta, ha estat reconegut el formatge Pla d’Alba, de l’empresa Mas Alba de Terradelles, a Vilademuls. També ha obtingut un dels distintius de qualitat l’oli Arbequina Premium ECO de Mas Auró d’Esponellà, en l’apartat d’oli d’oliva verge extra 100% monovarietal, dins la categoria d’olis i vinagres. I l’empresa Can Carlina de Cornellà del Terri, especialitzada en cargol bover, ha rebut una distinció en la categoria de conserves i semiconserves, pel seu producte Cargol bover, tomàquet, carn de porc rostida i sofregit de ceba. Per altra banda, l’empresa Dolça Abella de Crespià s’ha endut dos distintius de qualitat per la Mel de Muntanya de l’Albera (dins l’apartat de mel de muntanya) i per la Bresca de mel de cap d’ase (especialitats singulars). I, finalment, la botifarra d’ou de la carnisseria Alemany del Mercat del Lleó de Girona, elaborada a Banyoles, ha estat reconeguda en la categoria d’embotits (botifarra blanca).

Des del Consell Comarcal del Pla de l’Estany encoratgem als productors locals a seguir mantenint el nivell de qualitat dels seus productes i afirmem que seguirem treballant per impulsar els productors de la comarca i promovent l’economia circular.

Menú