L’atur al Pla de l’Estany puja un 4,9% el juliol i supera els 1000 desocupats, 3 mesos després.

El Pla de l’Estany ha registrat, aquest mes de juliol, un repunt important pel que fa a les dades d’atur. A la comarca, hi ha registrades un total de 1028 persones a les llistes de desocupats. Això són 48 persones més que el mes passat, el que suposa un augment del 4,9%. Si ho comparem amb el juliol del 2022, però, hi ha un 2,19% menys d’atur.

De les dades d’aquest mes de juliol, cal destacar que la majoria de desocupats a la comarca són dones, 564, el que suposo un augment del 6,62% respecte al juny. Mentre que 464 són homes, amb un augment del 2,88%.

Pel que fa a municipis, Banyoles és la ciutat que registra un augment més important d’aturats amb 692. Això són 35 persones més a l’atur i suposa un augment del 5,33%. Si ho dividim per gènere, 363 dones i 329 homes s’han inscrit a les llistes de desocupats aquest mes de juliol. Pel que fa a la comparativa anual, l’atur a Banyoles ha baixat respecte el juliol del 2022, un 3,89%.

Pel que fa a la resta de municipis, també hi ha un augment de les xifres amb l’excepció de Crespià, Fontcoberta i Sant Miquel de Campmajor amb un aturat menys a cada municipi, i de Serinyà que registra les mateixes dades que fa un mes.

Venim d’un mes de juny molt bo

Cal destacar que veníem d’un mes de juny excepcionalment bo, pel que fa a les dades d’atur registrades al Pla de l’Estany. De fet, vam tenir un descens continuat els últims tres mesos, sempre per sota els 1000 aturats, i amb les xifres del mes de juny que suposaven les millors dades des del 2019.

Notícia Ràdio Banyoles

Menú