Estudi de viabilitat i creació d’un escorxador

El projecte sobre l’estudi de viabilitat i creació d’un escorxador mòbil al Pla de l’Estany s’emmarca dintre dels objectius del Pla Estratègic de Promoció Territorial 2024 – 2023, en l’eix d’economia circular, transició i emergència climàtica,  a través d’un dels projectes del Programa d’emergència climàtica en el món rural.

El motor que guia el projecte és l’increment cada vegada més accentuat per part de les àrees urbanes de la demanda d’una producció agrícola més sostenible, que respongui a les necessitats de la societat i que integri valors socials, ambientals, territorials i econòmics.

Durant la primera fase del projecte es realitzarà un anàlisi de la realitat de la comarca i la definició de les necessitats reals dels petits ramaders a través de la recollida de dades qualitatives i quantitatives.

Gràcies a aquest estudi, es volen potenciar accions al territori per permetin el desenvolupament local en aquells col·lectius més vulnerables, aconseguint així:

  • Potenciar el sector agroalimentari de qualitat
  • Millorar el desenvolupament local, la cohesió social, la gestió territorial i la conservació del medi natural
  • Apropar la innovació social i tecnològica als petits ramaders amb més dificultat d’accés als recursos
  • Afavorir i potenciar el producte de proximitat i reduir la petjada de CO2

El Consell Comarcal ha realitzat 3 sessions informatives a diferents municipis de la comarca per informar sobre els objectius i metodologia del projecte a tots els productors interessats.

  • 19/06/2023 a les 19h. Esponellà
  • 20/06/2023 a les 19h. Camós
  • 21/06/2023 a les 19h. Cornellà del Terri

Totes les persones interessades en participar en l’estudi, poden fer arribar l’enquesta al mail promocioeconomica@plaestany.cat o trucar al 972573550.

Podeu consultar la presentació de les sessions aquí

 

Menú